wtorek, 5 listopada 2013

RUKOLA Z GRUSZKĄ, SEREM PLEŚNIOWYM I SOSEM CUD

Dokładnie 18 października 2013 roku u przyjaciółki Kamili zjadłam tę sałatkę po raz pierwszy i zakochałam się w niej bez pamięci. Od tego czasu robiłam ją już z 7 razy i ciągle nie mogę wyjść z zachwytu.
Niby nic... kto choć raz nie jadł gruszek z serem pleśniowym podanych na rukoli? Ja jadłam ze 100 a  nawet 138 razy. Ale ta sałatka ma w sobie coś magicznego, coś za czym się tęskni. A mianowicie sos :)


Potrzebne składniki:
rukola
kiełki lucerny
ser Lazur
2 gruszki ( najlepiej Konferencje)
prażone pestki słonecznika

Sos:
2 ząbki czosnku
2 łyżki miodu
sok z cytryny
2 łyżki octu balsamicznego
9 łyżek oliwy

Kroimy co trzeba, pestki słonecznika prażymy na patelni bez tłuszczu i mieszamy!

Najlepiej podawać z chrupiącymi grzankami i kieliszkiem białego wina!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz